Telefoonnummer

+35 60 24492

Email

info@renatasbeautycenter.nl

Openingstijden

Ma-Vr

Bij Renata’s Beautycenter kunt u terecht voor het verwijderen van pigmentvlekken. Met ons professionele Yag-laser apparaat behandelen wij uw pigmentvlekken in een aantal sessies waardoor de pigmentvlekken verdwijnen.

Wat is pigment?

In de huid bevinden zich cellen die pigment aanmaken. Dit pigment geeft kleur aan huid en haren. Het komt voor dat de cellen te veel of te weinig pigment aanmaken. Er ontstaan respectievelijk donkere vlekken of lichte vlekken.

Wat zijn pigmentvlekken?

Als pigment zich ophoopt op bepaalde plekken ontstaan donkere plekken op de huid. Dit zijn pigmentvlekken. Pigmentvlekken worden ook wel zonnevlekken of ouderdomsvlekken genoemd. Ze verschijnen vaak op plekken die onbeschermd aan de zon blootgesteld worden. Pigmentvlekken komen daarom vaak voor op de onderarmen, in het gezicht en op de decolleté. Iedereen kan pigmentvlekken krijgen. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn hormoonschommelingen en ontsteking in de huidlagen.

Behandeling pigmentvlekken

Met de juiste behandeling kunnen pigmentvlekken aanzienlijk worden verminderd of zelfs helemaal verwijderd worden. Het laser apparaat verhit het pigment in de huid door middel van een zeer krachtige lichtstraal waardoor het pigment verdampt.

Na de behandeling van pigmentvlekken

Na de pigmentbehandeling met het laser apparaat kan de huid rood en gezwollen zijn. De huid heeft enkele dagen nodig om te herstellen. Na ongeveer 4 tot 6 weken is de huid volledig hersteld en kunt u indien nodig de volgende behandeling ondergaan.
Wees voorzichtig met zonlicht omdat pigment terug kan komen. Gebruik daarom dagelijks een hoge zonnebescherming van minimaal factor 30 in de zomer en in de winter.

Aantal behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen

Doorgaans zijn er 1 à 2 behandelingen nodig om pigmentvlekken weg te halen.

Wilt u meer weten over het verwijderen van pigmentvlekken of een afspraak maken?